Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

maandag, september 25, 2006

Smirk on your face

Voor het eerst in lange tijd viel er weer eens iets te beleven op de Amerikaanse TV want Clinton was te gast in een nieuwsshow op de domme, rechtse TV-zender Fox (de uitzending staat op Fox' website) om te praten over de Clinton Global Initiative. Aan het begin van het interview legt Clinton uit hoe hij als voormalig president in zekere zin zoveel méér kan dan als zittend president en demonstreert dat in de loop van het gesprek op overtuigende wijze. Hij keert de rollen behendig om ("I want to know how many people in the Bush administration you asked this question"), keert de hele Fox-subtext binnenste buiten ("You set this meeting up because you were going to get a lot of criticism from your viewers because Rupert Murdoch's supporting my work on climate change. And you came here under false pretenses.") en brengt de interviewer (een echte Mr. Smirk, zie plaatje) nog net niet aan het huilen. Ziehier het volledige transcript van het interview. Eerder die week gaf Clinton al een interview op NPR dat ook zeer de moeite is als je wat meer diepte zoekt.

2 Comments:

Blogger Ellen ten Bruggencate said...

Grappig, want afgelopen zondag was Clinton in Ierland, bij de Ryder Cup.
Hij is met zijn wereldtoernee bezig. In het hotel in Dublin, waar wij verbleven,kon je na een inleg van 1000 euro p.p. tijdens een lunch B.C. aanhoren over de minder bedeelden in deze wereld.

6:17 p.m.  
Blogger seilram said...

Ik heb groot bewondering voor hem en Bill & Melinda Gates want zij gebruiken hun rijkdom en invloed tenminste voor de goede zaak!

6:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home