Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

dinsdag, oktober 18, 2005

Tunnels dicht

Vandaag hadden we een serieuze Security Threat (dat moet met hoofdletters) in Baltimore. Een niet nader geïdentificeerd bericht had gemeld dat er mogelijk een bom in een tunnel ergens in the Baltimore region zou worden geplaatst. Baltimore heeft nogal veel tunnels dus had politie (in samenwerking met de FBI!) besloten om alle tunnels af te sluiten. Opvallend genoeg deden ze dat precies na het spitsuur wat reden was om te suggereren dat er helemaal niet zo'n urgente dreiging was als men deed voorkomen. Maar dat ontkende de politie. Vanmiddag gingen de tunnels juist voor de avondspits één voor één weer open. Tijdens de persconferentie waarop de politie dat bekend maakte, vertelden ze ook dat er 30 mensen geïnterviewd worden en dat er al vier mensen zijn gearresteerd. Alle arrestaties waren in verband met immigration violation (verlopen verblijfsvergunning enzo) en alle gearresteerden waren van Egyptian heritage.
'This is exactly what we are trained for!' stelde de politiebaas ons gerust. Pff.

=> 10/19: Tunnel threat tip came from Netherlands. Maar: FBI says there's no indication information was credible. Hoe dan ook, wat die tip ook waard is, ik ben blij dat het met een sisser is afgelopen.

=> 10/20: En nog een dag later bericht in de Volkskrant: Tip over aanslag Baltimore kwam uit Nederland. Verder niet veel nieuws: Waar en waarom de man gevangen zit, wie hij is en waarom de tip zo serieus werd genomen, wil het OM niet kwijt.