Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

dinsdag, oktober 18, 2005

Bekende koppen

Je kan wel merken dat dit het land Bekende Mensen produceert. Elke ontbijtshow, late show, late late show and last call heeft wel een Dolly Parton, Charlize Theron, Orlando Bloom, Olivia Newton John, Catherine Zeta Jones, Nicole Kidman (die trouwens ook om de hoek aan het filmen is!) of Tom Cruise en zijn Kathie te gast. Alsof ze helemaal niet bijzonder en exclusief zijn!
Vorige week een aangename verrassing. We gingen naar een bioscoop die veel alternatieve en Europese films vertoont (tenminste, daar kwamen we dus achter) en wie dook daar op in een kritische zwart-wit film? Onherkenbaar met malle zijscheiding en grote bril? 'ER' George Clooney in een door hem geregisseerde film Good Night, and Good Luck. Sommige bekende koppen hebben dus meer te doen dan zich door ontbijtshows heen glimlachen!
Ik heb geen hoe die film het zou doen in Europa, maar hier maakte het heftige reacties los. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de CBS actualiteitenrubriek uit de jaren '50 van Edward R. Murrow die zich niet liet intimideren door communistenhater/senator McCarthy en de terreur within our own circles - een vette verwijzing naar de Bush-politiek. Tijdens de films zat het publiek goedkeurend te lachen en te applaudiseren om de situaties, ook al is het helemaal geen lachfilm.