Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

woensdag, oktober 19, 2005

Het kantoor

Gisteren toch maar eens van begin tot einde naar de Amerikaanse versie van The Office gekeken. Ja, voor wie het nog niet wist, de Britse versie bood niet genoeg kijkcijfer-zekerheid voor NBC dus hebben ze alleen het idee gebruikt en verder alles herschreven.
Het is heel moeilijk om de humor uit te leggen van de originele The Office. Dat komt vooral door David, je haat hem omdat je van hem houdt en je houdt van hem omdat je hem haat. En beide gevoelens zijn tegelijkertijd even sterk. Je verafschuwt jezelf omdat het je stiekem best gezellig lijkt om daar te werken.
Dat rare gevoel had ik niet bij de Amerikaanse versie. Het was wel heel grappig hoor, maar meer op de klassieke comedy-manier want het plot zat veel strakker in elkaar. De situaties waren op zich heel absurd. In deze aflevering moest David iemand ontslaan en hij pakt dat heel stom aan. Als hij eindelijk een slachtoffer heeft, laat hij zich ompraten om niet hém te ontslaan maar een ander! De anderen horen uit zijn kantoortje geroep: 'Don't do it David, don't!' Grappig, maar de makers hebben niet gedurfd het te overdrijven. Het blijft te netjes zodat ik zeker niet kronkelend en schuimbekkend van het lachen op de grond lag.