Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

woensdag, mei 18, 2005

Slegs vir...

Vandaag is het Gjenna's verjaardag en daarom gingen we vanmorgen vroeg met een volle picknickmand naar de Tafelberg. Gjenna had namelijk gehoord dat je gratis (hoi!) met de kabellift omhoog kan op je verjaardag. En wat is nu een betere plek voor een verjaardagsontbijt? Het had de hele nacht geregend dus belde ik vanmorgen om te horen of de lift wel werkte vandaag. Een bandje zei dat de lift werkte, dat het weer 'koud' was, de wind 'zacht' en het zicht '0'. Maar dat maakte ons niet uit. Toen we bij de kassa aankwamen, zagen we het bordje al hangen: Free Entrance On Your Birthday. Maar wat stond daaronder in kleine lettertjes? Only for South African ID's . We probeerden het nog een beetje, maar nee, geen toegang voor deze buitenlandse jarige...
Toen zijn we heel snel naar die andere berg met uitzicht, Signal Hill, gereden en daar was het koud, maar zonnig en visibility toch zeker 80.
En God zag dat het goed was, want terwijl we daar zaten, kwamen er steeds meer mensen die daar elke woensdagochtend in de open lucht een eredienst houden. Tenminste, dat zei de priester met strakke zonnebril en glanzend trainingspak aan wie Gjenna vroeg wat er bezig was.