Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

zaterdag, mei 07, 2005

Limpopo

Deze week is Tessel aangekomen bij Biblionef. Ze is studente aan dezelfde faculteit waar ik heb gestudeerd en komt een video maken over het werk van Biblionef. Een heel leuk ondernemend type met een grote interesse voor de talen en culturen van Zuid-Afrika. (Ze woonde hier een paar jaar geleden ook al een paar maanden). Ze heeft een camera en monteert haar eigen werk hier op de computer en komt echt als geroepen. We zijn nu druk bezig om te kijken bij welke projecten er allemaal gefilmd kan gaan worden. Maandag gaan we naar Gugulethu naar het Love to Read project, dinsdag naar Robertson naar het Holistic Pilot Project en donderdag naar een Special Needs school in Mitchell's Plain. Maar einde mei gaan we - als alles goed gaat - naar Limpopo! Helemaal naar het noorden! We zullen daar samen met een World Libraries medewerker een aantal scholen en community centers te bezoeken die vorig jaar training en boeken hebben ontvangen. Tijdens de bezoeken zullen we van hem leren over het opvolgen van projecten en hopelijk interessante reacties kunnen filmen. Limpopo, here we come ;-)

P.S. Nog een film gezien met een Afrikaanse in de hoofdrol gespeeld door een blanke Amerikaanse vrouw (Hillary Swank), maar dit keer wel gepast. Red Dust (gebaseerd op boek Gillian Slovo) is een aangrijpende film over het werk van de Truth & Reconciliation Commission in Zuid-Afrika.