Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

donderdag, december 01, 2005

Wereld Aids Dag & het draakje

Biblionef Nederland presenteerde samen met Brenda de Zuid-Afrikaanse vertalingen (11 talen!) van het kinderboek Brenda heeft een draakje in haar bloed op het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Aids-ambassadeur Paul Bekkers.

En het Jeugdjournaal was erbij!
Brenda was de dag daarvoor ook al in Twee Vandaag!
Paul Bekkers, de HIV/Aids ambassadeur van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken legde op 30 november zijn rol uit in Met het oog op morgen.
Uit de special die ik schreef voor Biblionef:
Aids treft kinderen in Zuid-Afrika op verschillende manieren. Kinderen blijven achter als wees als ze hun ouders of verzorgers verliezen aan de ziekte, en ze worden gediscrimineerd op school als bekend raakt dat ze HIV-positief zijn. Kinderen op het platteland en in de townships hebben ook te maken met een verminderde onderwijskwaliteit doordat hun onderwijzers ziek worden. Praten over Aids is een taboe want praten over Aids betekent praten over seks. Er is een grote behoefte aan materiaal bij ouders, verzorgers en lesgevers om het over al die andere dingen te hebben. Over de discriminatie en de bezorgdheid voor de toekomst. Brenda heeft een draakje in haar bloed heeft een positieve boodschap die zich ook richt naar alle HIV-negatieve kinderen. Dat je met elkaar kan spelen, in hetzelfde zwembad zwemmen en van dezelfde lolly likken. En dat je van al die dingen geen Aids krijgt. Of zoals Jean Williams van Biblionef Zuid-Afrika het graag zegt: My friend with AIDS is still my friend.

Je kan Biblionef trouwens op een heleboel manieren helpen. Bijvoorbeeld door Vriend van Biblionef te worden!