Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

dinsdag, februari 21, 2006

Geen robothondje

Nu ik dit Baron-Pardon archief begonnen ben, zal ik er maar mee doorgaan ook. Geniet mee!

Op Bent u echt niet gek? Of speelt u het maar? (Cultuurbarbara.nl):
... een perfect acterende hond...

Op ‘Driekoningenavond’ in grimmige kantoortuin (NRC):

Een robothondje steelt de show in Driekoningenavond van de Theatercompagnie. Hij bedelt om liefde, en wekt het medelijden van de zaal omdat iedereen hem negeert. Kun je medelijden hebben met een machine? Dit toneelstuk gaat over projectie: de mens heeft moeite met de wederkerige liefde, met het feit dat de ander óók een stem moet hebben in die liefde. Liever verkiest hij de onbeantwoorde liefde, of de overzichtelijke liefde voor een dier of een machine. Niet voor niets noemt Houellebecq de hond de perfecte liefdesmachine.
(...) Er is ook een echte hond op het toneel. Het robothondje wil met hem spelen, maar de hond negeert hem. Hij laat zich niet belazeren: robothondjes hebben geen geur.

Tips en recensies blijven welkom. Dit stuk klinkt als een echte aanrader! Op de Volkskrant na, maar die krant is soms als de mening van opa Knots: rustig aanhoren en daarna de mopper er vanaf schrapen.

Zie voor eerder verschenen posts: Baron breekt een been.