Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

maandag, november 21, 2005

Cyber Nonday

Donderdag is het Thanksgiving Day en de vrijdag daarop is het Black Friday. Die dag heet zo omdat dan iedereen (behalve het winkelpersoneel dus) vrij heeft en maar aan het kerstshoppen slaat. Maar nu is er een trend waargenomen, men heeft uit alle statistieken nog een shopping day ontwaart. Het blijkt dat de maandag na het lange Thanksgiving-weekend door 'de consument', terug achter de snelle internetverbinding op kantoor, relatief meer online aankopen worden gedaan dan op andere dagen. Daarom is die maandag omgedoopt tot Cyber Monday door verschillende webwinkels die die dag een fikse korting bieden! In het artikel waarin ik dit las wordt op giechelige toon voorspeld dat dit natuurlijk niet zo gunstig is voor al die werkgevers. Al die werknemers die de halve maandag hun kerstaankopen aan het doen zijn.
Wel, als ik de baas was van een groot (of klein) bedrijf zou ik het wel weten. Het zou de hele maandag 28 november Cyber Nonday zijn. Per ongeluk expres de hele dag geen internet. Wel e-mail misschien, dat kan je zo instellen maar verder niks. Ga maar lekker prospectie doen. Of oude betalingen opvolgen. Of je bureau opruimen. Oja, om half zes werkt het internet opeens weer. Wordt er ook eens zonder lange gezichten overgewerkt.