Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

zaterdag, november 19, 2005

Koud hè!

Toen we hier aankwamen, was het echt snikheet. Binnen een dag kochten we net als de Amerikanen alleen nog maar XL drankjes. Maar nu na een paar weken lekker mild weer met de changing leaves, de indian summer, is de winter begonnen. Het is nog altijd even zonnig en vrolijk maar als je naar buiten gaat, dan steekt de kou overal doorheen. Door het lekkere weer in Zuid-Afrika was ik dit helemaal niet meer gewend. Een vriendin die eerst ook in Zuid-Afrika woonde, raadde me aan thermo-ondergoed aan te schaffen. De volgende dag gingen we gelijk op zoek.
Ik zag het een beetje somber in, waar koop je nou zoiets, en hoe zeg je dat in het Engels zonder jezelf belachelijk te maken. (Ik heb al een keer de huisbaas' hersens in een kronkel gelegd door over isolation te praten terwijl dat in het engels natuurlijk insulation is).
Maar nee, eerste de beste winkel die we binnengingen, had dozen vol! En niet alleen dat, ook mutsen, handschoenen (ook speciale dunne die je aan kan doen bij verfijnde werkjes die je eigenlijk niet kan doen met handschoenen aan), sjaals, dikke ski-jacks etc. Wat een toeval, lachten we en kochten een setje. Daarna liepen we nog een paar winkels in en uit en toen begon ons de schrik om het hart te slaan: alle winkels verkochten thermo-ondergoed! En overal waren mensen gretig aan het inslaan.
Dit belooft een barre winter te worden ...