Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

donderdag, december 22, 2005

Op lekker saaie degelijkheid!

Een interessante & kritische reactie van een collega-schrijver/journalist uit België op mijn post Freya die haar uitspraken (Nederlandse politici zijn truttig etc.) in een heel ander licht plaatsen! Hij schrijft:
Gelukkig vond zowat iedereen in België, behalve de Morgen (die partij blijft kiezen voor halfbakken politici als Anciaux en FVBD), haar uitspraken ongepast en belachelijk. Ik zou zeggen: leve de ernst van de (meeste) Hollandse politici! In Knack stond zeer gevat dat haar uitspraken een overtreding waren voor de ophokplicht van uilskuikens.
Bovendien stimuleert ze daarmee de rancuneuze gevoelens tegenover Nederland in Vlaanderen. De laatste 20 jaar is Vlaanderen toch wat veranderd van een onzekere en bescheiden tot een arrogante en zelfgenoegzame regio, waarbij vrolijk afgegeven wordt op bijvoorbeeld Nederland. Het is allemaal heel droevig; ook al zijn haar uitspraken bedoeld voor binnenlands gebruik.
Enfin, dat zijn geen stichtende gedachten voor een jaareinde. Daarom: op lekker saaie degelijkheid en goede manieren! En op excentriciteit en slechte manieren ook natuurlijk.