Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

donderdag, december 15, 2005

Freya

Leuk, Freya Van den Bossche geeft commentaar op Nederlandse kabinet. Ik weet niet wat de vraag was die zo'n heftig commentaar bij haar uitlokte, maar haar uitspraken zijn niet mals: 'stijf, truttig en kleinburgerlijk'. Het is wel een beetje waar natuurlijk. Als je de Nederlandse regering zo volgt van een afstandje dan lijken ze vooral zeer ernstig en gewichtig (en blank!), een beetje Heren X, vooral Donner natuurlijk.
In Nova TV zegt Siegfried Bracke dat hem vooral het taalgebruik opvalt. Niet bepaald het taalgebruik dat je in het café hoort. Ik dacht gelijk aan 'nimmer'. Verdonk schreef in november 2004 dat de IND 'nimmer' informatie aan andere landen geeft over de (afgewezen) asielaanvragen van hun onderdanen. Nimmer. Zeg nimmer nimmer, denk ik dan. Aan de andere kant, als je het lijsttrekkerkabinet uit maart 2002 terugkijkt (ja, ook dat staat online) dan valt op hoe fris Balkenende toen klonk t.o.v. de zittende macht. Maar inmiddels is iedereen ook hem weer een beetje zat. Na de volgende verkiezingen zal het wel Boscast FM worden. Die heeft dan de eer om het ongelijk van Van den Bossche te bewijzen, en of Halsema of Hirsi Ali of Van der Laan (beter bekend als Lousewies!) als vice-premier te kiezen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Freya is niet slimmer. Maar je bent pas een echte OEN,je als dit ook wilt vergoelijken. Freya is niet wat zij is en haar mening is niet van tel, aleen als ze nu verklaringen aflegt is zij niet Freya Maar vice-eerste minister.
Dus staat ze zelfs boven de koning.
Zij is niet vroegrijp, zij is een fils a papa en even slim als Laurent.

Voor de rest enkel goed voor een blind-date

11:36 a.m.  

Een reactie posten

<< Home