Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

maandag, april 11, 2005

Hagel

Het heeft gisteren en vannacht bijna non-stop geregend. En het bleef niet bij regen, er was ook zwaar onweer met bliksemslagen. Ons huis begon te lekken in de slaapkamer (bah, armoedig pannetje neer moeten zetten) en bij de achterdeur. Het water liep er zo onder- en tussendoor. Het was ook enorme herrie in huis want het regende niet alleen maar het hagelde ook! De hagelstenen kletterden bijna door het dakraam. Ik had gister tot laat bij Gjenna op de universiteit (gratis internet en lekkere koffie) zitten werken. Toen we terugreden, gingen we een rondje om, het was zo mooi die paarse lucht bij elke bliksemslag.
En vanmorgen in de krant:
Haelstorm tref Kaap. 'n Skielike wolkbreuk en gepaardgaande haelstorm het Skiereilandse inwoners gistermiddags behoorlik laat bontstaan nadat huise plek-plek oorstroom en tuine verniel is.
Cape Peninsula flooded. More than 40 minor road accidents have been reported in Cape Town after a heavy thunderstorm hit the city.

Echt treurig is het verhaal van de 'Joe Slovo victims'. Bij een grote brand in januari werd hun informal settlement verwoest. Sindsdien wonen ze in tijdelijk kamp, dat gisteren dan weer verwoest is door de overstroming! Het gaat om zo'n 10.000 mensen.