Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

donderdag, juli 01, 2004

En vanaf deze week wonen we dus in Observatory (inderdaad, voor de nadenkenden onder ons, vernoemd naar een Observatory!). Qua sfeer en qua architectuur is het een hele leuke wijk. De meeste huizen zijn uit de jaren '20 (vorige eeuw dus) en daar is maar weinig aan veranderd. Ze zijn in allerlei kleuren geverfd, vooral pastel, maar ook hardgroen en knalroze. Onze overburen verkopen 'plants & herbs' en dat staat met grote graffiti-letters op de muur gespoten. Voor de voordeur zit een hek, maar tussen voordeur en hek zit ruim een meter. Echt opletten dus want als je de voordeur uitgaat, sleutels vergeet en deur laat dichtvallen, dan zit je dus in een soort kooitje. En als er dan niemand thuis is, ben je voor je het weet een voorwerp van hoon en spot... Nee, dat is overdreven, mensen zijn hier juist heel vriendelijk, ze zouden je eten komen brengen enzo. Nouja genoeg.
Het spijt me echt heel erg maar mijn hema-digitale-cameraatje heeft het dus begeven. Misschien is het nog wel te repareren maar zoals de fotowinkel hier heel vriendelijk uitlegde: hema-onderdelen zijn niet te verkrijgen in Cape Town... Dus: geen foto's van de droomcottage, van de open haard in de voorkamer, van de braai in het achtertuintje, van de pannen zonder deksels, de vochtplekken in de badkamer (wordt gerenoveerd) en van de roze bloemen achter en het olijke boompje voor.
Maar wie is er vrolijk met ons meeverhuisd? Jawel, de huisgenoot. Hij heeft een upgrade gekregen qua plek want hij staat nu in een meubel in de lounge en niet langer op een nachtkastje in de gang.

Huisgenoot heet u welkom!