Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

maandag, september 02, 2002

Ander eiland, andere sfeerbeelden...
Nu op Volkskrant.nl en vanavond op TV (geen idee welke zender).
Op Terschelling is onrust ontstaan over het tv-programma 'Uit je tent' dat vanavond op V8 begint. (...) volgens de Terschellingers is er meer geregisseerd dan geregistreerd.
Fietsenmaker Arjan van Dijk bijvoorbeeld, van fietsenverhuurderij Haantjes op Terschelling. Hij kreeg begin augustus twee fietsen terug die grondig waren vernield. Voorwiel krom, zadel gebroken, verlichting naar de haaien. Waren de meisjes onder de voet gelopen door een kudde stieren?
Nee dus. Van Dijk: 'Ze hadden die fiets uitgeleend aan twee jongens die er voor een cameraploeg van V8 rare toeren op moesten uithalen. Een dijk af rijden, tegen een hek aan, dat soort dingen. De cameraploeg beloofde de schade te betalen: 236 euro.'
(...) Ook zocht V8 groepen jongens die homo moesten spelen bij een disco. Op jongerencampings als De Appelhof vond V8 de muur bierkratjes niet hoog genoeg en de zender liet er tientallen extra aanrukken.
Ook Willem Mier van de Super de Boer in Formerum heeft kennis gemaakt met de reportageploeg van V8. 'Ze vroegen of ze in mijn supermarkt mochten filmen. Pas later zag ik dat ze een opblaaspop hadden meegenomen, en dat een groep jongeren bananen en sigaretten in de schaamstreek stopte. Het moest nog een paar keer over ook.'

tsja....