Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

donderdag, januari 23, 2003

Twee jaar geleden ontmoeten ze elkaar in een chat-sessie. Kort daarna hebben ze elkaar in real life ontmoet en gisteren zijn Peruaanse Marco en Italiaanse Pia voor de Belgische wet getrouwd! Zo ontroerend, dat zelfs de ambtenaar van de burgerlijke stand een traantje moest wegpinken...
We haalden hen 's morgens vroeg op met de (versierde) auto, daarna reden we eerst een beetje verkeerd, ik had mijn hoofd er niet bij. Daarna ben ik dwars door de voetgangerszone gereden. We moesten erg lachen. Toen we bij het stadhuis aankwamen, was het nog dicht. Daarom maakten we nog wat foto's van Pia en Marco op de trap voor het stadhuis.
Kort daarna konden we naar binnen, heeel mooi binnen. We moesten nog vrij lang wachten, ik denk op de schepen. Toen werden we allemaal naar voren geroepen. We moesten (als getuigen) onze handtekening zetten. Daarna werden ze uitgenodigd naar de trouwkapel (zo noemden ze het) en daar moesten ze de ringen op een tafeltje leggen. De ambtenaren gingen erachter staan. Kort daarna luidde de ceremoniemeester een bel en kwam de schepen binnen. Zij en nog een andere vrouwelijke ambtenaar lazen stukken wettekst. Daarna vroeg de schepen of ze elkaar tot man en vrouw wilden nemen. Marco schoof de ring om Pia's vinger en zei in het Spaans dat hij haar tot vrouw nam en van haar zou houden voor het leven. Daarna was het Pia's beurt en zij zei het in het Italiaans. Ze vielen in elkaars armen en moesten een beetje huilen. Toen begon die vrouwelijke ambtenaar ook te huilen.

Feliciteer familie Ayala-Perriello en stuur een mailtje naar: marco_y_pia@yahoo.es.