Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

donderdag, juli 25, 2002

Philomena is dus van het toneel verdwenen. Het blijkt nu dat haar journalistieke carri�re ook een zeeeeer dubieuze start heeft gehad!
Philomena Bijlhout (ex-secretaris LPF) blijkt naast lid van de volksmilitie in Suriname ook werkzaam voor de Vereniging van Progressieve Mediawerkers (VPM) te zijn geweest, onthulde 2Vandaag gisteren. VPM steunde het bewind van Desi Bouterse voor 100 procent. Leden van de journalisten-organisatie vielen daarom niet onder de staatscensuur en bleven ook gevrijwaard van intimidatie door leden van het bewind. Philomena Bijlhout kreeg een van de beste baantjes: bij een door haar opgericht radiostation kon ze gaan presenteren.

Nu worden de antecedenten onderzocht van Fiona De Vilder. Over haar is nog niet heel veel bekend. Ik vond haar naam op de site van Fotofestival.com Naarden. Ze is ook voorzitster van Rob De Vilderstichting of -fonds. Daarover staat iets op Horeca.org en op Amsterdam.nl: Het college heeft het rapport van de ACAM over de gang van zaken rond de organisatie van een ontvangst van de Rob de Vilder Stichting doorgestuurd naar de gemeenteraad vergezeld van een reactie. Tsja.