Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in Belgiƫ, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

maandag, juli 15, 2002

Gjenna had het over Pitcairn, het eiland waar de afstammelingen van de muiters van de Bounty (het schip) wonen. Het zijn er maar een stuk of 40. Deze afstammelingen bestaan uit Engelse mannen en ontvoerde Tahitiaanse vrouwen. Het eiland heeft geen haven.
Het verhaal van deze eilander zal hem ook vast aanspreken:
Er is deze week een Tahitiaanse visser aangetroffen die 1100 kilometer heeft rondgedobberd. Hij hield zich in leven met rauwe vis en regenwater.
Het is dus mogelijk! Het verhaal staat op Standaard.be.
Trouwens, zaterdag vertelde iemand dat de cultuur van de Olmeken (toen die nog echt bestond...) in Mexico allerlei gedetailleerde overeenkomsten vertoont met de West Afrikaanse. Ze vermoeden dat West Afrikaanse vissers eeuwen geleden daar zijn aangespoeld.

Voor wie niet geregistreerd is bij Standaard.be, hierbij de korte tekst:
Man dobbert 133 dagen rond op Stille Oceaan
Hij ziet eruit als een krijgsgevangene, zegt de dokter, maar hij heeft het overleefd. De 55-jarige Tahitiaan Raeoaoa Taurae ging op 1 maart vissen en voelde pas 133 dagen later weer grond onder zijn voeten, een slordige 1.100 kilometer verderop. In de tussentijd hield hij zichzelf in leven met rauwe vis en een glas regenwater per dag.
Tijdens het vissen was Tauraes benzine opgeraakt. Roeispanen of een zeil had hij niet, waardoor hij bijna viereneenhalve maand hulpeloos ronddobberde.
Taurae ligt nu in een ziekenhuis op de Cookeilanden, waar hij donderdag aanspoelde. De arts die hem behandelt, is verbaasd. ,,Ik vraag me af hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om zijn geestelijke vermogens niet te verliezen. Hij is een dappere man.''
Tauraes herstel verloopt voorspoedig. Donderdag werd hij nog via een infuus gevoed, inmiddels is hij bereid een moord te doen voor een stuk worst. Over enkele dagen wordt hij uit het ziekenhuis ontslagen. Zijn boot is door de politie naar de haven gesleept, waar enkele kleine reparaties worden verricht.