Heksenteksten

Weblog van juni 2002 tot september 2006. Gestart in België, voortgeblogd in Zuid-Afrika en het laatste jaar vanuit de VS.

dinsdag, juni 25, 2002

En nog een opvallend bericht over 'signalen' uit Standaard.be van vandaag:
Gemeenten in de grensstreek met Nederland mogen trucs toepassen om de toevloed van rijke Nederlanders in te perken. Ook dat blijkt in het grote milieucompromis te staan dat de Vlaamse regering vrijdag sloot. Een migratiebeleid voeren via de ruimtelijke ordening. Alleen, de meeste ministers wisten dat niet.
knip
Toen de vraag gesteld werd aan de ministers, raakten ze allen in paniek. ,,Welke paragraaf? Lees die tekst nog eens! Staat dat in onze tekst? En waar dan wel?''
De verwarring duurde tot de stille minister Dirk Van Mechelen, die de alinea in de tekst had gesmokkeld -- hij is van Kapellen waar veel Nederlanders immigreren -- uitleg gaf.

knip
,,Je moet de wet en het Europees gelijkheidsbeginsel respecteren. Maar er zijn ook perfect legale middelen om de toevloed van Nederlanders af te remmen. Als ik in Kapellen of een andere grensgemeente de kavels erg klein maak, dan komt daar geen Nederlander meer op af, want daarin zijn ze niet ge�nteresseerd. Volkomen legaal. De regering wilde het signaal geven aan de gemeenten dat ze een woonbeleid kunnen voeren voor hun inwoners.''